Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Resenärer vid tåg på plattform. Foto: Göran Fält
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nytt nyhetsbrev från TTT – Tillsammans för Tåg i Tid

Första numret av ett digitalt nyhetsbrev från Tillsammans för tåg i tid har precis kommit ut. Nyhetsbrevet vänder sig till branschen och vill bland annat inspirera till samarbete och engagemang. Ambitionen är att göra 6 till 8 utskick per år.

Nyhetsbrevet är en del i en satsning på att göra punktlighetsarbetet mer känt och att öka engagemanget för en av branschens största utmaningar. Det är ingen hemlighet att 2018 inneburit en tuff start för punktlighetsarbetet.

– Just därför finns det inget utrymme för tvekan, säger Ann-Sofi Granberg, styrgruppsordförande för TTT. Initiativets mål, hur utmanande de än må vara, ligger fast: År 2020 ska 95 procent av alla tåg ankomma till slutstation inom en marginal på fem minuter efter utsatt tid.

– För att nå hela vägen behöver samtliga aktörer engagera sig och hjälpa varandra att tänka nytt, förändra arbetssätt och lära av varandras erfarenheter. Det här nyhetsbrevet hoppas vi blir ett steg på vägen.

Målgruppen finns både på Trafikverket och ute i branschen. Och det finns mycket positivt att berätta om. Punktligheten är stabil, och både störningstimmar och antal fel i anläggningen minskar. Samtidigt fortsätter såväl antalet tåg som antalet resenärer att öka.

I nuläget har nyhetsbrevet cirka 400 prenumeranter. Du kan anmäla dig som prenumerant under Länkar.

Välkommen än en gång till Nytt från Tillsammans för Tåg i Tid!