Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Femte avsnittet av Järnvägspodden

Årets femte avsnitt är till innehåll och form lätt avklätt med bara två intervjuer och helt fritt från hittegods, men med spår av både planering och punktlighet då vi gästas av Britt-Marie Olsson från SJ och Patrik Assarsjö från Trafikverket.

Britt Marie Olsson är punktlighetsansvarig på SJ och ansvarig för effektområdet Obehöriga i spår inom ramen för TTT. Utifrån en förstudie som nyligen tagits fram för tre hårt drabbade platser pratar vi om en branschgemensam utmaning som påverkar säkerheten, arbetsmiljön och punktligheten negativt.

Vår andra intervjuperson är då Patrik Assarsjö, ny nationell samordnare för T19. Vi träffade Patrik ombord på Kapacitetståget den sista dagen för ansökan till T19. Det vi var nyfikna på var dels om det kommer några nyheter i planen, dels om Patrik med sin bakgrund från både Trafikledning och Underhåll ser några förbättringsområden.

I det avslutande nyhetssvepet orerar Staffan kring tillfälliga nedsättningar och vad som är grejen med nya konstruktionsregler. Ulf tar anteckningar och blir lite klokare.

Nästa avsnitt kommer om tre veckor. Glöm inte att trycka på prenumerera i din poddapp så du inte missar det!