Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stand down 26 september - notera i kalendern

Även i år arrangerar Trafikverket i samarbete med anläggningsbranschen ett stopp i arbetet, en så kallad Stand down, för att uppmärksamma säkerhets- och arbetsmiljöfrågor. Tidpunkt är onsdag den 26 september klockan 13.00.

Stand down anordnas nu för sjätte året i följd på Trafikverkets Stora projekt och många investerings- och underhållsprojekt runt om i landet. Även Trafikverkets regionkontor, trafikcentraler med flera, kommer att delta. Generaldirektör Lena Erixon deltar på projektet Lund-Arlöv 4 spår, som ligger mellan Malmö och Lund, tillsammans med verkställande direktörerna på Sveriges Byggindustrier, Sveriges Teknik- och Designföretag och Håll nollan - Samverkan för noll olyckor i byggbranschen

Syftet med Stand down är att skicka en stark signal om allvaret i arbetsmiljöfrågan och en påminnelse om att alltid sätta säkerheten främst. I manifestationen ingår en tyst minut för att hedra kollegor som förolyckats eller råkat ut för allvarliga olyckor.