Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Mats Karlsson

Mats Karlsson

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nytt utbildningsmaterial i rollen som ombud

Trafikverket har tagit fram ett utbildningsmaterial som förtydligar ombudsrollen och hur ombudens arbetssätt ska bedrivas.

De brister som finns i arbetssätt och tillämpning av ombudsrollen har diskuterats en längre tid i branschen. I det PM som tagits fram ges exempel på hur Trafikverket, konsult- och entreprenadföretagen från sina respektive utgångspunkter kan bidra till ett förbättrat arbetssätt. Ett av syftena med utbildningen är också att förbättra arbetssituationen och arbetsbelastningen för de som innehar ombudsrollen.

Trafikverket har i år genomfört en heldagsutbildning för samtliga ombud med utgångspunkt från det här materialet. Nu erbjuder Trafikverket även en halv dags utbildning hos respektive företag.

Kontakta Mats Karlsson, Trafikverket, så kommer han gärna till ditt företag och håller utbildning i Ombudsrollen. Se kontaktuppgifter i fliken ovan.