Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tydligare ansvar om finansiering av åtgärder för framkomlighet

Att under byggtiden minimera störningar i framkomlighet är en viktig del av planeringsarbetet. Trafikverket har förtydligat sitt ansvar i finansieringen av kampanjer och informationsinsatser – mobility management i byggskedet.

Mobility management i byggskedet handlar om att säkra en bra framkomlighet under byggtiden. Men Trafikverket kan, enligt uppdraget, inte finansiera alla kampanjer och informationsinsatser som ska minimera störningar i framkomligheten under byggtiden.

Beslut om finansiering

För att fastställa och förtydliga vilka åtgärder som kan finansieras har Trafikverket fattat beslut om ansvaret för mobility management i byggskedet.

- Beslutet innehåller en lista över åtgärder för att göra det tydligare vad vi kan, och vad vi inte kan finansiera. På så sätt hoppas vi göra det lättare att göra rätt, säger Anton Udd på Nationell planering.

Listan går igenom åtgärder som direktbussar, lånecyklar och nyhetsbrev och listar vilka av dessa åtgärder som ska finansieras av Trafikverket.

- Detta handlar bara om själva finansieringen. Vi kan fortfarande göra en utredning om mobility management i byggskedet. Det är ju jättebra om vi känner till vilka effektiva åtgärder som kan göras, men för att tydliggöra vem som ska finansiera åtgärden kan man titta i beslutet, säger Anton Udd.