Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket knyter kontakter med stora och små leverantörer

260 konsulter och entreprenörer besökte den regionala leverantörsdagen i Göteborg den 12 oktober. ”Det är ett bra sätt att hålla sig informerad och det är kul att se hur det satsas i väst”, säger Andreas Molin på Dawab, som besökte mässan.

Trafikverket ordnar varje år regionala leverantörsdagar i de fem regionerna. Målet är att avdramatisera upphandlingarna, beskriva framtidens affärsmöjligheter och knyta personliga kontakter.
Till den regionala leverantörsdagen i väst kom 260 besökare.

– Vi skickar ut inbjudningar till våra leverantörslistor, men poängterar alltid att man ska sprida ordet om leverantörsdagarna. Alla är välkomna och kan gå in och anmäla sig på trafikverket.se. För oss är de personliga kontakterna värdefulla, säger Julia Axelsson på Trafikverket.

Fullspäckad dag

Dagen bjöd på drygt tio föredrag. Åsa Markström och Erik Lööv höll det kanske mest uppskattade framförandet där de presenterade framtidens upphandlingar – stora som små.

– Har ni möjlighet att köpa en spårbytesmaskin kan det vara en bra investering nu, tipsade Erik Lööv, underhållschef Väst på Trafikverket.

Men det fanns också affärsmöjligheter för mindre och nya entreprenörer. Andreas Molin och Martin Lindgren jobbar på Dawab som har ett 50-tal anställda och som specialiserat sig på marint anläggningsarbete.

– Vi var på seminariet Att vara/bli leverantör till Trafikverket även om vi faktiskt har jobbat med Trafikverket en del tidigare. Hade jag varit helt grön hade det seminariet varit till hjälp. Det var det ändå, men nu mer som en påminnelse. Det är alltid intressant och bra med förtydliganden om hur upphandlingsprocessen går till, säger Andreas Molin på Dawab.

Dialogstationer för bättre inblick

Förutom en välfylld dagordning fanns de projekt som kan erbjuda affärsmöjligheter under 2019 uppställda vid dialogstationer. Där kunde besökarna få direktkontakt med projektledare, inköpare, specialister och samhällsplanerare för att lära sig mer om de kommande projekten i regionen.