Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Svenska Teknik&Designföretagen byter namn till Innovationsföretagen

Innovationsföretagen blir ett nytt branschförbund som ger en starkare röst åt företag som arbetar med kreativitet och innovation.

Innovationsföretagen är ett nytt bransch- och arbetsgivarförbund inom Almega och en ny medlemsorganisation inom Svenskt Näringsliv. Kreativitet, nytänkande, innovation, forskning och utveckling är bärande delar i medlemsföretagens verksamhet. Förbundsbildningen innebär att Innovationsföretagen får större utrymme att driva nyckelfrågor; tillgång på kompetens, utveckling av utbildningssystemet, rätt förutsättningar för att bedriva affärer, forskning och innovation. Förbundet representerar cirka 765 medlemsföretag i en världsledande arkitekt- och ingenjörsbransch.

Magnus Höij
Magnus Höij, förbundsdirektör Innovationsföretagen.

– Näringslivet och samhället kräver mer innovation och nytänkande i en värld av ständig förändring. Genom Innovationsföretagen tydliggör vi våra medlemsföretags betydelse för samhällsutvecklingen, både i Sverige och i världen. Sverige är bland de bästa länderna i världen på innovation, till stor del tack vare kunskapsintensiva företag med bas i arkitekt- och ingenjörskunnande, säger Magnus Höij, förbundsdirektör på Innovationsföretagen.

Innovationsföretagen (Innovationsföretagens webbplats)