Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Stationsvärd på Malmö station
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Projektet med stationsvärdar läggs ner

Projektet med stationsvärdar på våra plattformar som ingår i regeringsuppdraget Moderna beredskapsjobb i staten, läggs ner då finansiering saknas i Riksdagens budget för 2019.

I årsskiftet 2017/2018 startade Trafikverket projektet med stationsvärdar inom ramen för regeringsuppdraget Moderna beredskapsjobb i staten. Uppdraget är en arbetsmarknadsåtgärd. Riksdagens budget för 2019 innebär dock att Moderna Beredskapsjobb inte kommer att beviljas från 1 januari 2019. Det innebär att finansiering saknas för projektet med stationsvärdar framöver.

Trafikverket kommer därför att avveckla projektet då det inom nuvarande budgetram inte finns medel för att driva det i egen regi.

Idag arbetar 23 stationsvärdar på sex stationer runt om i landet. De beslut om Moderna Beredskapsjobb som är fattade innan den 1 januari 2019 gäller. Det innebär att Trafikverket får ersättning från Arbetsförmedlingen tills visstidsanställningarna löper ut under 2019.