Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Entreprenörer
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Byt till det nya ID06-kortet – nu!

Nu börjar det bli bråttom. Den 22 januari 2020 slutar nämligen det gamla ID06-kortet att fungera. Entreprenörer med anställda utan det nya ID06-kortet kommer då inte längre att kunna arbeta på Trafikverkets byggarbetsplatser.

Det nya, säkrare ID06-kortet som funnits sedan oktober 2018 är ett viktigt verktyg för att åstadkomma en sund konkurrens i bygg- och anläggningsbranschen. Med det nya kortet kontrollerar ID06 att individer som befinner sig på Trafikverkets byggarbetsplatser tillhör ett socialförsäkringssystem och betalar skatt. Via ID06-systemet kontrolleras också att företagen i hela entreprenörskedjan sköter sina övriga åtaganden för att driva näringsverksamhet.

Det börjar bli bråttom – kontakta din kortleverantör

För att inte riskera att stå utan ID06-kort behöver ni som inte har bytt ut era kort kontakta en kortleverantör så fort som möjligt. Nästan 100 000 gamla ID06-kort kvarstår och det kommer inte fungera att vänta till årsskiftet med att byta. På www.ID06.se finns mer information om kortbytet och vem ni kan kontakta