Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

ERSC2020: 4:e världskonferensen om elvägar 12-13 maj 2020 i Lund

Electric Road Systems (ERS) inkluderar all teknik som möjliggör överföring av kraft till elektriska fordon under rörelse. Elvägar har stor potential att minska fossilberoendet och att bidra till ökad energieffektivitet.

" Transportsektorn måste anpassas för att minska utsläppen - och det är bråttom. Elvägar är en viktig del av lösningen och i Sverige är vi världsledande. ERS2020-konferensen är viktig för att samla in expertis och dela resultat och erfarenheter för att påskynda utvecklingen av elvägar i Sverige och internationellt. Vi ses i Lund!" 

Tomas Eneroth, infrastrukturminister

ERSC2020 syftar till att sammanföra ledande forskare, beslutsfattare, utvecklare och transportpersonal för att utbyta och dela sina erfarenheter om alla aspekter av ERS i en internationell miljö. Konferensen syftar också till att överbrygga teori och praktik genom att tillhandahålla en plattform för presentation av ERS-teknologier. Konferensen kommer att innehålla besök på en demonstrationsplats för ERS längs en allmän väg och en teknikutställning.

Konferensen anordnas av vti, RISE och Trafikverket med Innovation Skåne som partner.

Inbjudan till presentationer (calls) och registrering är öppen!

Till mer information, inbjudan och registrering (Electric roads webbplats)