Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Två män med hörlurar och mikrofon. Järnvägspoddens logotyp på röd botten, ett tåg med hörlurar.

Järnvägspodden leds av Staffan Sporre och Ulf Carlsson på Trafikverket.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Om T20 och nattåg till Europa

I Järnvägspoddens tolfte avsnitt tar vi fasta på två aktuella frågor. Det handlar om T20 och om nattåg till Europa, två uppdrag av olika karaktär, men båda med stor komplexitet.

En del gäster hinner vi knappt säga tack till innan de är tillbaka, men vi hoppas ni är lika glada som vi att Mats Berlin på nytt hörsammat vår inbjudan. Ämnet är T20, och under hösten har det i denna process slagits nya rekord vad gäller antal konstruerade tåglägen, banarbetsanpassningar och tvister.

Den andra frågan vi riktar vår strålkastare mot rör nattåg, även om så klart mer eller mindre alla tåg den här tiden på året rullar i mörker. I oktober hölls en utfrågning på ämnet, och de vi hämtat ut från sovvagnarna för att få veta mer om hur utfrågningen gick, om färdplan och destinationer, är Lisa Berglund och Lennart Lennefors.

Som vanligt har vi självklart också snappat upp några nyheter som vi vill förmedla. Dessutom utlovas en tidig julklapp då vi fram till jul ger ut ett nytt avsnitt av Järnvägspodden varje vecka. Vi står alltså för första gången inför en podd-kö där vi kommer att kapacitetsutnyttja era öron till max.

Trevlig lyssning!