Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tack för gott samarbete, men nej tack till gåvor

Trafikverkets leverantörer uppmanas att inte ge julgåvor eller sända inbjudningar till aktiviteter av nöjes- eller trivselkaraktär till Trafikverkets medarbetare.

Inför den stundande julen har Trafikverkets generaldirektör skickat brev till Trafikverkets större leverantörer med tack för året som gått. Sedan Trafikverkets bildande 2010 har generaldirektören skickat ut brev som en påminnelse om vad som gäller när det kommer till julgåvor och inbjudningar av nöjes- eller trivselkaraktär. Varken Trafikverket eller medarbetare ska ta emot något som kan påverka, eller som kan uppfattas påverka, vår objektivitet och opartiskhet.

Trafikverket, som är den största statliga beställaren, gör årligen upphandlingar för mer än 40 miljarder kronor. Vi ska agera så att våra uppdragsgivare och omvärlden kan känna förtroende för att vi utför vårt uppdrag objektivt, ansvarfullt och effektivt. Att motverka förekomsten av mutor, korruption och otillbörliga belöningar är av yttersta vikt för Trafikverket.

Julbrev 2019 svenska.pdf