Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Personer runt ett bord.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stort engagemang på årets Regionala anläggningsdagar

På de Regionala anläggningsdagarna runt om i Sverige deltog över 500 representanter från entreprenad- och konsultföretag, maskinentreprenörer och Trafikverket.

”Case med dilemma” om ämnena samverkan, innovation och överprövning diskuteras kring borden. 

Trots att februari är den stora VAB- och förkylningsmånaden kom ett stort antal deltagare till anläggningsdagarna som i år anordnades i Göteborg, Stockholm, Malmö, Sundsvall och Luleå. De Regionala anläggningsforumen som ansvarade för programmet på respektive ort inledde med att berätta om det viktiga branschsamarbetet som bedrivs i regionerna.

Unga nyanställda ger sin syn på vad som lockat dem att söka sig till branschen. 

Nytt för i år var tre inspelade kortfilmer, så kallade ”case med dilemma” som handlade om samverkan, innovation och överprövning. Företaget Ordrum hade spelat in tre händelser som kan uppstå i vår verksamhet. Sekretariatet hade förberett ett antal frågor som sedan diskuterades kring borden. Ljudnivån var stundtals hög och majoriteten av deltagarna var taggade och deltog livligt i diskussionerna. Självklart var de olika casen tillspetsade men igenkänningsfaktorn var hög och många drog på munnen åt de olika situationerna som spelades upp.

Ett av passen under dagen handlade om hur vi ska bli en attraktivare bransch. På flera ställen gav unga nyanställda sin syn på vad som fått dem att söka sig till vår bransch. Vi fick också många tips på hur vi kan bli bättre på att marknadsföra oss gentemot ungdomar som ännu inte bestämt sig för vilka program de ska söka.

Dagarna avslutades med att Trafikverket informerade om kommande upphandlingar av intressanta projekt i respektive region.

Presentationerna från dagen hittar du på Anläggningsforums webbsida under Rubriken Regionala Anläggningsdagar.