Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ändrade betalrutiner till följd av coronaviruset

Trafikverket har beslutat att erbjuda leverantörer ändrade betaltider med anledning av coronaviruset. Beslutet innebär att leverantörer nu erbjuds att få betalt redan 15 dagar efter fakturadatum.

15 dagar ska anges på fakturan om man vill ta del av erbjudandet. En förutsättning för att ta del av erbjudandet är att korrekta underlag finns med från början.

Beslutet gäller under en övergångsperiog dock längst till och med 31 augusti 2020. I övrigt gäller faktura- och betalningsrutiner enligt de enskilda kontraktsvillkoren.  Du som leverantör har inte möjlighet att fakturera dröjsmålsränta om Trafikverket betalar senare än 15 dagar men inom avtalade 30.

Snabb hantering av fakturor

– Många av våra leverantörer känner en oro för likviditeten i nuvarande situation, säger Daniel  Ljunglund,  Inköpsdirektör på Trafikverket. Genom snabbare hantering vill Trafikverket bidra till leverantörernas egen betalningsförmåga. Vi vill samtidigt poängtera vikten av att leverantörerna är extra noga med att leverera korrekta underlag inför fakturering, detta kommer vara helt avgörande för skyndsam hantering.