Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Giltighet för certifieringsprov förlängs på grund av pandemin

Personer som tidigare har haft ett godkänt certifieringsprov för APV och Vinter får giltighetstiden förlängd tillfälligt till 31 mars 2021 på grund av rådande läge i covid-19-pandemin.

I början av pandemin beslutade Trafikverket att tillfällig dispens från kravet om godkänt certifieringsprov kunde beviljas efter särskild ansökan. Samtliga dessa dispenser återtas från och med årsskiftet 2020/2021 och inga nya dispenser av denna typ kommer att utfärdas.

Efter dialog med entreprenörer och branschföreträdare om fortsatta svårigheter att verifiera kompetenskraven, i en tid när den allmänna smittspridningen i samhället ökar igen, har Trafikverket beslutat att personer som tidigare har haft ett godkänt SIK-certifieringsprov får giltighetstiden för denna certifiering förlängd till den 31 mars 2021. Detta på grund av rådande läge i covid-19-pandemin.

Personer som saknar tidigare godkända certifieringar har kvar kravet om godkänt certifieringsprov som ska utföras hos Förarprov, innan de får utföra de arbetsuppgifter som kräver godkänd certifiering.

Förlängd giltighetstid för SIK-certifiering (pdf, 341 kB)