Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ny forskningsutlysning om bättre trafikinformation i tågtrafiken

Utlysningen vänder sig till aktörer och områden där man i närtid kan börja tillämpa nya lösningar som bidrar till tillförlitlig och samstämmig trafikinformation som är tillgänglig i realtid.

Trafikverket har i uppdrag att leverera trafikinformation för både gods- och persontrafik på järnväg. Detta sker i form av skyltar och utrop på stationer samt API (Application Programming Interface) med öppna data. Dessa API:er kan bygga både på den information som Trafikverket idag tillhandahåller, såväl som att utveckla Trafikverkets egen informationsinhämtningsprocess, det vill säga den som föder API:n.
Du kan läsa mer om Trafikinformationsdata samt mer fördjupad information om utlysningen via länkarna längst ner på denna sida.

Fokus på användbar trafikinformation

Uppdraget fokuserar på leverans av användbar trafikinformation både i ett normalläge och när störningar och förseningar uppstår. Informationskedjan är komplex och kräver samspel mellan flera aktörer varför ett nära samarbete med branschen är en viktig del i uppdraget. Med denna utlysning vill vi få fler att i samverkan utveckla sin innovationsförmåga och skapa nya lösningar som bidrar till målen, inom ramen för utlysningens prioriteringar.

Denna utlysning är öppen fram till 31 december, 2021.