Logga in
Logga in

Tre nya filmer om hur vi underhåller vägar på vintern

På Trafikverket får vi dagligen ett stort antal frågor som rör tillståndet på våra vintervägar. Med anledning av det har vi tagit fram tre filmer som ska förklara hur vi jobbar med underhåll på vintern.

- Alla vill ju kunna färdas smidigt och säkert på våra vägar, så det är självklart helt rimligt att många har frågor om just vägunderhållet. Det är en av anledningarna till att vi har tagit fram de här tre filmerna om just vintervägunderhåll. Förhoppningsvis ska de förklara hur vi planerar och prioriterar våra insatser, säger Kristofer Engstrand projektledare vid Trafikverket.

”När kommer plogbilen till min väg?” eller ”Varför saltar nu vägarna” är bara två av tusentals frågor som årligen kommer in till Trafikverket. Vi försöker självklart svara på alla frågor som kommer in. Men, för att få en större förståelse för hur vi arbetar har vi tagit fram tre korta filmer som belyser hur vi använder salt och sand vid halkbekämpning, hur vi prioriterar plogning, men även vilket ansvar du själv har som bilist på en vinterväg.

- Om det finns en sak jag särskilt vill skicka med till alla trafikanter ute på vägarna, så är det alltid anpassa hastigheten efter väder och väglag, vi vet att det räddar liv, säger Kristofer Engstrand, projektledare vid Trafikverket.