Logga in
Logga in

E45 stängs vid Överhogdals kyrka

Vi stänger av E45 vid Överhogdals kyrka i Härjedalens kommun i en vecka på grund av ett arbete på bron över Hoan. Avstängningen gäller från måndag 6/6 klockan 07 till måndag 13/6 klockan 14.

Vi kan öppna bron redan torsdag 9 juni klockan 21.00. Vi ber fortsatt alla trafikanter att respektera skyltning och visa hänsyn när arbetsplatsen passeras. Bron kommer att behöva stängas helt även senare i år i samband med att vi ska lägga en ny vägbana.

Vi arbetar sedan i april med att förbättra bron över Hoan för att förlänga den tekniska livslängden. Med ny beläggning på vägen och nya övergångskonstruktioner (övergångarna mellan bron och vägen) blir trafikanternas färd över bron smidigare och behagligare.

Ett körfält har varit öppet under tiden för att trafikanter ska kunna ta sig över bron. Men på grund av att förbipasserande inte har respekterat skyltningen och inte kört försiktigt vid vägarbetet måste vi nu stänga av vägen. Bland annat har förbipasserande trafik tryckt undan barriärer på bron och kört ner skyltar. Nästa vecka ska nya övergångskonstruktioner monteras.

- Vi måste tyvärr stänga av vägen eftersom arbetsmiljön för de som jobbar på bron inte är säker. En positiv effekt av att tvingas stänga är att vi nu kan arbeta ostört och därmed mer effektivt. Det gör att arbetena kommer att gå två till tre veckor snabbare, säger Alexander Vengelin, projektledare på Trafikverket.

Avstängningen innebär att alternativa vägar måste användas under tiden. Följ skyltar. Trafikverket beräknar att det generellt blir cirka 30 minuters längre resa på grund av avstängningen.

Blåljusmyndigheterna är informerade.

Avstängningen är tillfällig. Från den 13 juni fortsätter arbetet med ett körfält öppet över bron. Längre fram i arbetet ska det läggas en ny vägbana. Det kan bli aktuellt att stänga bron helt även då.

Hela arbetet planeras vara klart i början av hösten.

Läs mer om broarbeten i Jämtlands län 2022.

Kontakt

Alexander Vengelin

Telefon: +46 10-123 26 39