Logga in
Logga in

Här är fem vägsträckor i Örebro län som får ny asfalt i sommar

Vi börjar lägga ny asfalt längs sträckan Byrstatorp - trafikplats Norrplan från den 19 juni. Därefter fortsätter vi utmed fler sträckor i länet. Vi räknar med att vara klara i mitten på september.

När vägens beläggning är sliten behöver vägen rustas upp för att vara trygg och säker för dig som kör på den. Därför kommer vi att lägga ny asfalt längs flera sträckor för att öka trafiksäkerheten. Vi inleder med asfaltläggning på E20 den 19 juni och beräknar vara klara med det sista arbetet längs väg 669 vid Kvismaren i början på september.

– När vi genomför de här arbetena höjer vi vägens standard och din resa blir säkrare, säger projektledare Kenneth Eriksson.

E20, Byrstatorp – trafikplats Norrplan

Arbetet längs den här sträckan innebär att vi kommer lägga ny asfalt i det högra körfältet på sträckan. Arbetet sker nattetid 19.00-06.00 för att påverka trafiken så lite som möjligt. Framkomligheten påverkas när delar av höger körfält är avstängt där vi jobbar. Hastigheten kommer att vara nedsänkt längs vissa sträckor, var uppmärksam på skyltningen. Vi inleder arbetet måndag 19 juni och beräknar att vara klara i slutet på augusti. Arbetet gör semesteruppehåll vecka 29, 30 och 31.

Väg 52, Kvävesta-Odensbacken

Väg 52 utanför Kumla, mellan Kvävesta och Odensbacken får ny asfalt i juli. Vi kommer att arbeta med en riktning i taget och trafiken leds förbi med lotsning. Arbetet inleds måndag 3 juli och vi beräknar att det tar två veckor.

Väg 529, Byrsta - Sörby

Väg 529 mellan Byrsta och Sörby utanför Kumla kommer att asfalteras om under två veckor. Vi inleder arbetet måndag 28 augusti beräknar vara klara 3 september. Trafiken leds förbi arbetsplatsen med lotsning.

Väg 670, Bärsta

Vi kommer att fräsa, förstärka och lägga ny asfalt på väg 670 vid Bärsta, väster om St. Mellösa, med start måndag 28 augusti. Arbetet väntas ta ungefär två veckor. Trafiken leds förbi arbetsplatsen med hjälp av lots.

Väg 669, Kvismaren-Resta

Vi kommer att fräsa, förstärka och lägga ny asfalt på väg 669 mellan Kvismaren och Resta med start måndag 28 augusti. Arbetet väntas ta ungefär två veckor. Trafiken leds förbi arbetsplatsen med hjälp av lots.

Passera med försiktighet

– Tänk på att sänka hastigheten och ta hänsyn till dem som arbetar på vägen, din fart förbi är deras arbetsmiljö, säger projektledare Kenneth Eriksson.

Underhållsarbeten av detta slag är mycket beroende av vädret, men vi beräknar vara klara i september.

När vi gör våra arbeten påverkar det din vardag. Vi hoppas att på överseende med den förlängda restiden, det är vår ambition att störa så lite och så kort tid som möjligt.

Läs mer om vägunderhåll och beläggning