Logga in
Logga in

Trafik på väg 35 mellan Åtvidaberg och Överum leds om under reparationsarbete

En del av väg 35 vid Mosshult är i dåligt skick och måste repareras. När vi arbetar måste vi stänga av vägen och trafiken behöver ledas om. Vi inleder arbetet 20 augusti och beräknar att det tar sex veckor.

Väg 35 vid Mosshult mellan Åtvidaberg och Överum är i dåligt skick och behöver repareras. Vägen ligger längs den här sträckan vid en mossmark där förhållandena lett till att den så kallade vägkroppen har sjunkit. Vägkroppen är både vägens övre lager med beläggning men även material och sådant som finns i vägen. Nu behöver vi förstärka vägkroppen. Det är ett omfattande arbete som gör att den del av vägen vi ska arbeta med stängs för all trafik.

– När vi är klara har kommer vägen ha förbättrad framkomlighet och höjd trafiksäkerhet, säger projektledare Tobias Berzelius.
 

Vägen helt avstängd förbi Mosshult

Eftersom arbetet innebär att vägkroppen grävs upp och byts ut är vägen helt avstängd för trafik. Vi gör det som en trafiksäkerhetsåtgärd och all trafik hänvisas till alternativa vägar. Det innebär att du som kör till eller från Åtvidaberg behöver ta väg 731 via Falerum. Du kan se en karta som visar hur trafiken leds om på den här sidan.

Vägen stängs av från 20 augusti och vi beräknar att arbetet är klart i slutet av september. Vi har förståelse för att detta kan påverka din vardag, tack för ditt tålamod.

Kartan visar hur trafiken leds om

Kartan visar var vägen är stängd. Omledningen går via Falerum.