Logga in
Logga in

Vi byter ut bron vid Dagsbergs kyrka på väg 209

På måndag 8 maj börjar vi arbetet med att byta ut bron på väg 209 mellan Norrköping och Arkösund. Arbetet innebär begränsad framkomlighet på platsen. Vi beräknar att arbetet är klart i mitten på juni.

Vi byter bron till en ny

Bron ligger vid Dagsbergs kyrka, i närheten av Ljunga, längs väg 209 Arkösundsvägen. Tidigare har trafiken gått över en betongbro, den ska vi riva och byta mot en så kallad rörbro. Eftersom bron ska bytas ut måste vi bygga en tillfällig förbifart intill vägen.

Vi bygger en tillfällig förbifart

Under den inledande delen av arbetet bygger vi en tillfällig förbifart. Trafiken får under tiden den byggs samsas om en mindre del av vägen. Så fort förbifarten är färdigbyggd kommer trafiken att köra där istället. Det är viktigt att du som trafikant är uppmärksam och kör med sänkt hastighet förbi arbetet. Förbifarten väntas vara klar för trafik fredag 12 maj.

Trafiken ska regleras med trafikljus

Vi arbetar just nu för att få upp trafikljus som ska reglera trafiken. Den tillfälliga förbifarten vi bygger kommer bara ha ett körfält som trafiken i båda riktningar samsas om. Det betyder att trafiken kommer att behöva köra förbi platsen växelvis med hjälp av trafikljus. Detta kan påverka din restid och vi ber dig planera din resa i god tid.

-        Vår ambition är alltid att störa så lite och så kort tid som möjligt, vi hoppas att ni har överseende med den förlängda restiden. När vi är klara kommer vi ha en ny bro på plats som gör din resa bättre och säkrare, säger projektledare Mats Lilja.

Vi beräknar att den nya rörbron står färdig för trafik i mitten på juni 2023.