Logga in
Logga in

Trafiken leds om när viltpassage byggs vid Malmö airport

Trafikverket bygger en viltpassage på väg 813, vid flygplatsen Malmö Airport (Sturup). Arbetet beräknas ta tio dagar. Under tiden är vägen avstängd och trafiken leds om. Räkna med längre restider i området.

Den 14 februari börjar Trafikverket bygga en större passage för klövvilt under väg 813, strax söder om rondellen mot flygplatsen. Det görs för att djuren ska kunna ta sig till andra sidan av vägen på ett tryggt sätt, vilket också kan minska antalet viltolyckor.

Så påverkas trafiken

För att kunna bygga viltpassagen behöver vägen stängas av vid arbetsplatsen. Trafiken leds om via väg 816 och väg 108 (se karta nedan). Det påverkar trafiken till flygplatsen i stor utsträckning. Bygget av viltpassagen har förlagts till februari eftersom flygtrafiken då förväntas vara som lägst.

För trafikanter österifrån på E65 som ska till flygplatsen beräknas omledningsvägen ta cirka 20 minuter längre. För de som kommer västerifrån beräknas restiden öka med cirka sex minuter. Trafikverket uppmanar alla att köra försiktigt och ta hänsyn till medtrafikanter.

Omledningsväg

En karta över omledningsvägen via väg 108 och 816.

Trafiken leds om via väg 108 och 816 när viltpassagen byggs på väg 813.