Logga in
Logga in

Vi utför bergarbeten i västra Strängnäs på väg 55

Mellan den 27 juni och den 11 juli säkrar vi upp berget intill väg 55 vid trafikplats S:t Eskils källa i Strängnäs. Av- och påfarten från och till väg 55 stängs av och trafiken leds om av trafiksäkerhetsskäl.

Vi ska förstärka berget och förhindra att det rasar ut stora stenar på vägen. Medan arbetet pågår kommer av- och påfart från och till väg 55 vid trafikplats S:t Eskils källa att vara avstängd för trafik. Vi ber trafikanter att uppmärksamma och följa den orangea skyltningen för att komma rätt.

När vi arbetar vill vi störa så lite och så kort tid som möjligt, därför kommer arbetet att ske dygnet runt och även på helger. Vi räknar med att arbetet tar cirka två veckor. När vi genomför dessa arbeten påverkar det din vardag, eftersom det begränsar framkomligheten och förlänger restiden.

Vad ska vi göra?

Vi behöver förstärka berget intill vägen för att öka trafiksäkerheten eftersom det håller på att spricka. Vi kommer att ta bort lösa stenar och stadga upp berget. Vi sätter även upp ett nät som hindrar att stora stenar faller ner på vägen.

Berg spricker på grund av temperaturskillnader under året och på grund av markrörelser. Vatten lägger sig i sprickorna, och när det är kallt fryser vattnet och spränger då sakta bort delar av berget.

Planera resan och visa hänsyn

Tänk på att planera din resa och att om möjlig välja en annan väg under byggtiden. Tack för din förståelse!