Logga in
Logga in

Nedfarten till Södra länken vid Gullmarsplan avstängd den 9-11 juli

Från sen kväll den 9 juli fram till tidig morgon den 11 juli stänger vi av nedfarten till Södra länken vid Gullmarsplan, den så kallade Talltunneln. Vi ska göra ett vägarbete som medför att vi leder om trafiken.

Vi ska justera vägens lutning eftersom vi har upptäckt att det kommer in för mycket vatten och saltrester i Södra länken. Därför stänger vi under en helg av nedfarten till Talltunneln i Södra länken vid Gullmarsplan. Trafiken leds om via Årsta, vi ber trafikanter att följa den orangea vägvisningen.

– Generellt är det mindre trafik ute på vägarna under semestern och det är därför vi väljer att vårt arbete då, säger Johan Ädling projektledare på Trafikverket.

En vanlig dag åker det cirka 130 000 fordon i Södra länken, cirka 12 000 av dessa åker ner vid Gullmarsplan.

Planera din resa

Vi uppmanar alla trafikanter att planera sin resa, ta del av trafikinformationen på www.trafikverket.se och följa den orangea vägvisningen.

Vad ska vi göra och varför?

Spåren i asfalten på nedfarten till Södra länken är djupa, därför kommer det in för mycket vatten och även saltrester i tunnlarna. Det i sin tur påverkar såväl betong som teknisk utrustning i tunnlarna negativt. Under avstängningen kommer vi därför att gräva bort asfalten på nedfarten, lägga dit extra rännor som vattnet ska rinna ner i för att motverka att vattnet kommer ner i tunnelsystemet.

Arbetet vid Gullmarsplan är ett pilotprojekt där vi kommer att testa den här metoden och tekniska lösningen med ytterligare rännor för att leda bort vattnet. Om projektet faller väl ut och resultatet blir bra kommer vi gör liknande arbeten på andra nedfarter till Södra länken i framtiden.