Logga in
Logga in

Vi ska reparera Gröndalsbron och stänger på- och avfarten till Essingeleden

Mellan 1 maj och 31 juli ska vi reparera Gröndalsbron. Under arbetet måste vi stänga på- och avfarten till E4/E20, Essingeleden. Trafiken leds om under tiden vi arbetar.

På- och avfarten vid Gröndal kommer att vara avstängd mellan 1 maj och 31 juli 2023. Vi genomför arbetet för att bron ska hålla längre och för att den ska vara säker för trafiken som kör där.

Under arbetet ska vi förstärka bron genom att reparera stödmuren längs på- och avfarten samt byta ut fyllnadsmassan i vägen. Att byta fyllnadsmassan betyder att en stor del av vägen grävs bort. Därför måste på- och avfarten vara avstängd under arbetet.

Så påverkas trafiken

På- och avfarten vid trafikplats 157 på Gröndalsbron kommer att vara avstängd under tiden vi arbetar. Det betyder att du som kör bil behöver ta andra vägar för att komma till och från Gröndal via E4/E20, Essingeleden. Vi hänvisar dig att ta dig till eller från Essingeleden via på- och avfart vid trafikplats Nybohov. Följ orange vägvisning så kommer du rätt. Du kan se omledningen på kartan.

Avstängningen innebär även att en del bussar kommer att behöva ta andra vägar. Kontakta SL för mer information.

Länk till SL:s hemsida.

Du som går eller cyklar påverkas inte

För dig som går eller cyklar kommer du fortsatt kunna använda vägen för att ta dig upp på Essingeleden från Gröndalsvägen. Gång- och cykelvägen kommer att vara öppen under hela tiden vi arbetar med på- och avfarten.

Karta för omledning

Omledningskarta som visar hur du kan ta en alternativ väg.

Omledningskartan visar alternativa vägar för att komma till eller från Gröndal via E4/E20 Essingeleden.