Logga in
Logga in

Vi inleder reparationerna på Älmstabron

Med start den 21 augusti kommer vi att reparera Älmstabron på väg 283. Av säkerhetsskäl stänger vi bron för biltrafik under tiden vi arbetar. Även framkomligheten för båttrafiken påverkas.

Bron i Älmsta som förbinder Väddö med fastlandet behöver repareras och rustas upp för att bron ska vara trygg och säker för dig som passerar över den. Vi ska reparera brons huvudbalkar och tvärbalkar. De slits med tiden vilket i sin tur gör att de behöver justeras och förstärkas. Vi ska också måla delar av bron för att skydda konstruktionen från rost. När vi är klara kommer Älmstabron ha en förlängd livslängd och risken för framtida trafikstörningar minskar.

Den 21 augusti inleder vi reparationsarbetet på bron. Vi beräknar vara klara i mitten på oktober.

Så påverkas trafiken

Av säkerhetsskäl är bron stängd för biltrafik. Du som trafikant hänvisas istället till Bagghusbron som ligger söder om Älmsta. Bron är även avstängd för busstrafik och bussarna tar en alternativ väg, detta kan påverka din restid.

På grund av arbetet med bron kommer även framkomligheten för båttrafik via farleden att påverkas. Maxhöjden för båtar att åka under bron blir 4,5 meter. Övriga båtar behöver ta en alternativ rutt.

Du som går eller cyklar kommer fortsatt att kunna ta dig över Älmstabron under tiden vi arbetar.

Det finns mer information om arbetet via länken. Där kan du även se en omledningskarta för vägtrafiken.