Logga in
Logga in

Vi bygger om plankorsningen vid Dingelsundet

Vi ska bygga om plankorsningen vid Dingelsundet, inför att Karlstad kommun ska bygga nya bostäder i området. Vårt arbete beräknas starta i början av april 2023.

Karlstad kommun planerar att bygga ett nytt bostadsområde innanför plankorsningen vid Dingelsundet . I och med ökad kommande trafik över plankorsningen behöver vi nu bygga om korsningen och göra den mer trafiksäker in till det nya bostadsområdet. I dag har plankorsningen endast ljus- och ljudsignaler som varning för tågen. Vi kommer nu att bygga en plankorsning med helbommar, ljus- och ljudsignaler samt en separat gång- och cykelväg.

Arbetet med att bygga om plankorsningen är planerad att börja under vecka 14 (3–7 april). Inledningsvis kommer vi göra arbeten utanför själva spårområdet, såsom mark- och beläggningsarbeten.

Plankorsningen stängs av för biltrafik 11 april-5 juli 

Från och med tisdag 11 april till onsdag 5 juli kommer plankorsningen att stängas av helt för biltrafik. Under denna period leder vi  om trafiken över plankorsningen söder om arbetsområdet. När vi öppnar för trafik igen så ska det endast återstå småjobb som städning.

Läs mer om säkerhet vid plankorsningar:
Säkerhet vid plankorsningar

Kontakt

Åsa Echeverri

Projektledare

Telefon: +46 10-123 52 24