Logga in
Logga in

Tingstadstunneln renoveras i Göteborg

Från och med 22 april 2022 renoveras Tingstadstunneln.

Med start 22 till 24 april inledes renoveringen av Tingstadstunneln. När vi under ett och ett halvt år renoverar tunneln, stänger vi av ett tunnelrör i taget och dubbelriktar trafiken genom det andra, öppna tunnelröret. Många trafikanter måste då ta andra resvägar och risken för långa köer på kringliggande leder är stor. Renoveringen beräknas vara klar i oktober 2023.

Tingstadstunneln öppnade för trafik redan 1968 och förbinder Hisingen med övriga Göteborg. Slitage och ålder gör att behovet av både in- och utvändig renovering är stort. Även tekniken behöver uppdateras till dagens standard. Nu är det dags!

Mer information

Mer information om arbetena, finns på trafikverket.se/tingstadstunneln
och kartor, restider finns på trafikgoteborg.se/tingstadstunneln

Arbetena i Göteborgstrafiken är en del av ett noggrant planerat pussel som bygger på att nya trafiklösningar – som Marieholmstunneln – avlastar äldre lösningar. Vi försöker hela tiden upprätthålla en acceptabel framkomlighet, samtidigt som vi prioriterar säkerheten – både för trafikanterna och de som arbetar i området. Trots det blir det stor påverkan på trafiken. Men kan ni undvika rusningstid så underlättar det för de som verkligen måste komma fram. Tack för hjälpen!