Logga in
Logga in

Trafikstörningar i södra Sverige på grund av spårfel

Resenärer som ska resa mellan Stockholm och Malmö eller Göteborg – kontrollera om resan ändrats. Just nu pågår upprustningsarbeten och hastighetsnedsättningar till följd av ett akut spårfel.

Det var i januari som Trafikverket under en besiktning upptäckte sprickor i rälsen öster om Flen på Västra Stambanan. Hastigheten sänktes direkt som en säkerhetsåtgärd och byte av räls och slipers påbörjades. Från den 31 mars är påverkan extra stor mellan Stockholm och Göteborg. Det ena spåret är avstängt för arbeten och det andra har sänkt hastighet till 40 km/h. Dessa arbeten påverkar tågtrafiken som inte kan köra så som planerat. Det kan innebära längre restider för många men i vissa fall även inställda tåg eller annan resväg.

När all gammal räls och slipers är utbytt kommer denna del av järnvägssystemet att vara rustat för att inte vara lika känsligt för störningar. 

På Södra stambanan mellan Flisby och Nässjö har samma typ av fel upptäckts och det kommer att åtgärdas i slutet av maj. Fram till dess råder nedsatt hastighet till 70 km/h.

För att kunna hitta bästa lösningen för din resa, kontakta det tågföretag du bokat med.