Logga in
Logga in

Karriärföretag med hyllat traineeprogram

Trafikverket har utsetts till karriärföretag för sjunde året i rad. Karriärföretagen utser varje år Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare. Det är arbetsgivare som erbjuder goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Motiveringen lyder:

På Trafikverket erbjuds utmaningar och ett spännande arbete i ständig utveckling mot framtiden. Genom filmserien ”På väg till jobbet” som de skapat får man en fin inblick i hur det är att jobba på Trafikverket – riktigt bra jobbat! Vi ser att Trafikverket tidigt engagerar sig i skolan och finns där och vägleder unga för en framtida karriär samt har en närvaro bland studenter och young professionals. Trafikverket kan verkligen titulera sig som en av Sveriges bästa arbetsgivare!

– Det är glädjande att vårt samhällsviktiga uppdrag och att vi är en spännande och uppskattad arbetsgivare uppmärksammas. Att återigen vara ett karriärföretag är ett betyg på att det arbete vi gör internt även uppskattas externt, säger Emil Adén, chef på enheten Attrahera och Rekrytera.

Trainee – topp tio

Karriärföretagen gör även undersökningar bland studenter i Sverige. I en undersökning har studenterna fått välja de tre mest attraktiva traineeprogrammen. Resultatet blev att vårt traineeprogram ligger nu på 10-i-topp-listan bland ingenjörer i Sverige.

– Vi är så klart jätteglada att vårt traineeprogram har blivit rankade så högt, säger Annica Thomsson som är ansvarig för traineeprogrammet på Trafikverket. Nytt för i år är att traineeprogrammet har en digital inriktning. Det ska bli spännande att se om det påverkar rankningen nästa år, fortsätter hon.
 
Sedan 2011 presenterar Karriärföretagen varje år Sveriges mest attraktiva arbetsgivare där de utvalda får titulera sig som ett Karriärföretag under ett år.

Logotyp för benämningen "Karriärföretag 2022".