Logga in
Logga in

Trafikverket vinnare av Stora Kommunikationspriset

Den 10 maj vann Trafikverket Stora Kommunikationspriset i kategorin Bästa förändringskommunikation 2022 för arbetet med Norrbotniabanan.

När Sveriges Kommunikatörer delade ut Stora Kommunikationspriset 2022 stod Trafikverket som vinnare i kategorin Bästa förändringskommunikation för arbetet med Norrbotniabanan.

– Det är stort att vinna Stora Kommunikationspriset och det är verkligen glädjande, säger Hanna Wallenberg, kommunikationsansvarig Norrbotniabanan. Vi har jobbat mycket med att utveckla digitala kanaler och att skapa engagemang bland våra målgrupper.

Juryns motivering till vinst och nominering

Juryns motivering till Trafikverkets vinst: 

Dagens digitala kanaler kan ena människor över geografiska gränser. Årets vinnare har använt just den kraften för att nå sitt mål – att på ett klimatsnart sätt förena människor över hela landet fysiskt, Med ihärdiga kommunikationsinsatser har årets vinnare Trafikverket lyckats engagera människor över hela landet och etablera ett stort stöd för ett historiskt projekt. 

I nomineringen till priset skrev juryn:

Norrbotniabanan skapar förutsättningar för Norra Sverige att ställa om till klimatsmarta resor och transporter. Samtidigt innebär den en av de största samhällsomvandlingarna i svensk historia. Med en sådan stor satsning är god kommunikation avgörande – och Trafikverket har med sitt ihärdiga kommunikationsarbete fått ett exceptionellt genomslag. Kommunikationsinsatserna har engagerat människor över hela landet, etablerat en god förståelse och genererat ett brett stöd för projektet.

Stora Kommunikationspriset delas ut av Sveriges kommunikatörer till organisationer eller personer som gjort stora insatser inom kommunikation det senaste året. 

Läs mer

Här kan du läsa mer om projekt Norrbotniabanan.