Logga in
Logga in

Roberto Maiorana tillträder som generaldirektör

I mars börjar Roberto Maiorana sitt uppdrag som generaldirektör för Trafikverket. Roberto har lång erfarenhet som ledare både från näringsliv och myndighet, senast som chef för verksamhetsområde Trafik i Trafikverket.

Den 17 februari kommunicerade regeringen beslutet att utse Roberto Maiorana som generaldirektör för Trafikverket.

– Jag är mycket glad över att Roberto Maiorana har tackat ja till uppdraget. Han har erfarenhet av att leda stora, komplexa och geografiskt spridda organisationer med gott resultat. Han har också under sin tid på myndigheten utvecklat goda relationer och samarbetsformer både internt och externt, sa infrastrukturminister Tomas Eneroth på regeringens pressträff.

Lång erfarenhet från transportbranschen

Roberto har lång erfarenhet inom transportbranschen i Sverige och internationellt. Dels från flera ledande befattningar inom SAS men också från Trafikverkets verksamhet. Sedan 2016 har Roberto  varit chef över ett av Trafikverkets verksamhetsområden Trafik, en verksamhet med ca 1850 medarbetare indelade i fem områden i hela Sverige.  Idag, den 1 mars, börjar Roberto sitt nya uppdrag att leda en av Sveriges största myndigheter med cirka 9500 medarbetare.

– Jag vill tacka regeringen för detta förtroende. Jag ser fram mot uppdraget att få leda Trafikverket. Det finns massor av kompetens och god förmåga i verksamheten. Vi har ett viktigt uppdrag att fortsätta utveckla kommunikationsmöjligheter i hela landet. Transportsektorn har en mycket stor betydelse för tillväxten och bidrar till att vi når våra miljö- och klimatmål. Det ska vi göra i nära dialog med kommuner och regioner, vilket jag tror är en framgångsfaktor, säger Roberto.