Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bo Netz är utsedd till överdirektör på Trafikverket

Regeringen har utsett Bo Netz till överdirektör på Trafikverket från och med 1 juni. Han kommer att få ansvaret att leda delar av verksamheten under generaldirektör Lena Erixon.

Regeringen har i dag utsett Bo Netz till överdirektör på Trafikverket från och med 1 juni. Bo Netz är i dag överdirektör och ställföreträdande generaldirektör vid Sida. Den 1 juni 2016 tillträder han som överdirektör och ställföreträdande generaldirektör för Trafikverket. Han kommer då att få ansvaret att leda delar av verksamheten under generaldirektör Lena Erixon.

Netz är utbildad nationalekonom och har sedan tidigare erfarenhet av myndighetsledning och finansieringsfrågor, bland annat som departementsråd och chef på Finansdepartementet.

– Nu har Regeringen utsett Bo och jag är nöjd med att både varit med i processen och att vi nu får en mycket bra person med värdefulla erfarenheter för både mig och Trafikverket. Jag har i tidigare position haft en överdirektör som avlastat mig i olika frågor och det har varit en ovärderlig hjälp i det löpande arbetet, säger generaldirektör Lena Erixon.