Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: Nya kostnadsbedömningar för höghastighetsjärnväg

Tisdagen den 31 maj presenterar Trafikverket nya kostnadsbedömningar för höghastighetsjärnväg samt bedömning av kostnader för utbyggnad av Västra och Södra stambanorna.

Tisdagen den 31 maj presenterar Trafikverket nya kostnadsbedömningar för höghastighetsjärnväg samt bedömning av kostnader för utbyggnad av Västra och Södra stambanorna.

Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon redogör för behoven av förbättrad kapacitet på den svenska järnvägen och presenterar de nya kostnadsbedömningarna för höghastighetsjärnväg mellan Stockholm och Göteborg/Malmö. Hon redogör också för vilka ändrade förutsättningar som gäller jämfört med för de beräkningar som presenterades i december 2015. De nya kostnadsbedömningarna har gjorts på uppdrag av Sverigeförhandlingen.

Dessutom redovisas regeringsuppdraget att se över kostnader för utbyggnad av de befintliga Västra och Södra stambanorna.

Vid samma tillfälle överlämnas den så kallade second opinion som Sverigeförhandlingen begärt utifrån de beräkningar som Trafikverket redovisade i december.

Media hälsas välkomna att närvara vid presentationen av dessa beräkningar.

Plats: World Trade Center, Stockholm. Lokal Milano

Tid: Tisdagen den 31 maj klockan 10.30

Medtag presslegitimation.