Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

På måndag öppnar motorvägsbron i Södertälje för trafik

Klockan 05.00 på måndag morgon öppnar motorvägsbron i Södertälje. Södergående trafik återgår till sitt normala läge på motorvägsbron, istället för att köra över Saltsjöbron.

Motorvägsbron har varit stängd för trafik sedan midsommarafton när den skadades allvarligt vid en lastbilsolycka.

Trafikverket och våra entreprenörer har arbetat dygnet runt för att återställa bron så den kan öppnas redan på måndag kl. 05.00, innan rusningstrafiken drar igång.

I helgen ska vi göra det sista för att återställa arbetsplatsen så trafiken kan komma fram.

- Tack vare ett mycket engagerat team bestående av personal från våra entreprenörer och Trafikverket har vi lyckats lösa en rad tekniska problem och återställt motorvägsbron så trafiken kan köra säkert på bron igen. Samtliga samarbetsparter har verkligen har gjort ett lysande arbete, säger Stefan Lindgren chef på Underhåll.

Vi stänger för att kunna öppna

För att kunna öppna bron på måndag morgon behöver vi stänga av E4 södergående trafik vid Morabergs trafikplats, söndag natt mot måndag klockan 21.00 – 05. 00. Då tar vi bland annat bort det tillfälliga kollektivkörfältet, tillfällig skyltning, avfartsrampen mot Saltsjöbron och
återställer den till dubbelriktad trafik. Trafiken kommer att ledas om genom Södertälje.

Det kommer att ta tid innan allt är återställt i området. Prioritet nu är att öppna bron, därefter återställer vi alla vägar och skyltar så trafiken kan köra som före olyckan. Vi kommer att arbeta med återställandet av kringliggande vägnät de kommande veckorna.

Så reser du

Du som trafikant kan köra din vanliga väg på E4/E20 söderut förbi Södertälje. De extrainsatta bussarna och pendeltågen kommer att tas bort, då trafiken återgår till det normala igen. Vi kommer att ha samma kapacitet som innan olyckan vid bron. Det innebär att det kan vara tillfälliga köer i rusningstid och då speciellt på fredagseftermiddagar.