Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressvisning: Så kan konsten bli i Västlänken

På tisdagen den 29 november visas förslag till den konstnärliga utformningen av Västlänken och till de nya broarna och miljöerna i Olskroken upp på Göteborgs Stadsmuseum.

För att få fram förslag till utformningen har Trafikverket i samarbete med Statens konstråd utlyst en internationell konsttävling.

Tävlingen har delats upp i två deltävlingar och det är de fem förslagen i den första deltävlingen, för delarna Olskroken och Västlänken Centralen, som nu visas upp. Utställningen pågår till och med den 11 december 2016 och är öppen för allmänheten.

Pressvisning

Tid:    Tisdagen den 29 november, kl. 13.00 - 14.00

Plats: Göteborgs Stadsmuseum, Norra Hamngatan 12

På plats finns Johny Lindeberg, arkitekt Trafikverket och Magdalena Malm från Statens konstråd.

Anmälan till presskommunikatör Katarina Wolffram, telefon 076-145 08 15 katarina.wolffram@trafikverket.se

Om tävlingen

  • Utgångspunkt för uppdraget är skapa konstnärliga gestaltningar som utgår ifrån staden Göteborg som plats och tidsepok. Konstnärerna har chans att påverka hela utformningen av miljöerna tillsammans med arkitekterna, något som är ovanligt i storskaliga stadsomvandlingsprojekt.
  • Förslagen är anonyma på grund av den upphandlingssekretess som tävlingen omfattas av. Tävlingen avgörs av en jury, och beslut om vinnande förslag meddelas i januari 2017.
  • Preliminär konstbudget för Olskroken är 5 miljoner kronor och 7 miljoner kronor för Västlänkens station Centralen.
  • Deltävling två, som omfattar Västlänkens stationer Haga och Korsvägen, arrangeras under 2017.