Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

E6 stängd söder om Göteborg: Inbjudan till pressträff idag kl. 16.00

Trafikverket arrangerar en pressträff med anledning av avstängningen av E6

Tid: 16.00
Plats: Trafikverkets kontor, Kruthusgatan 17, Göteborg, 6:e våningen
På plats finns representanter från Trafikverket

Av säkerhetsskäl är E6 stängd för trafik mellan trafikplats Kungsbacka Norra och Lindomemotet sedan kl 03.00 i natt. Prognosen är att trafiken kan släppas på igen kl. 18.00 imorgon fredag.

I samband med gjutning av ekodukten som byggs vid E6 Sandsjöbacka söder om Göteborg, knäcktes två av de stöttor som bär gjutformen. Av säkerhetsskäl avbröts alla arbeten. På grund av eventuell risk för ras och påverkan på den passerande trafiken beslutades även att stänga av trafiken helt förbi byggarbetsplatsen.

Nu har Trafikverket beslutat att riva delar av bron och innan detta är gjort kan ingen trafik passera arbetsplatsen. Inget i brobyggnaden har rasat, ingen person är skadad och vägen har inte skadats. Det har inte heller blivit någon påverkan på miljön i området.

Trafiken leds tills vidare om via gamla E6 mellan Kungsbacka Norra och Lindomemotet. Trafikanter rekommenderas även att välja väg 158.

Kontakt: Trafikverkets pressjour (se under Kontakta oss).