Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Sommarens trafikpåverkande arbeten på väg och järnväg

För att alla ska kunna färdas säkert och smidigt är det viktigt att underhålla infrastrukturen. I sommar genomför Trafikverket flera åtgärder för att förbättra landets vägar och järnvägar.

Sommaren är en krävande period för landets infrastruktur. Tåg- och bilresor och det varma klimatet sliter på vägar och järnvägar. Järnvägen är eftersatt och kräver underhåll. Trafikverket passar på att genomföra arbeten under sommaren, dels för att arbetspendlingen och yrkestrafiken då inte är lika intensiv, dels för att det är mest gynnsamt vädermässigt.

Här utförs de större trafikpåverkande arbetena
Kartorna nedan är ett urval av de större arbeten som kommer att påverka resenärer och trafikanter i sommar, men Trafikverket gör betydligt fler insatser för att förbättra landets infrastruktur. En sträcka med vägarbeten är en arbetsplats och kräver extra mycket hänsyn och uppmärksamhet från trafikanternas sida.

Väg: Information om vilka arbeten som pågår eller startar inom fem dagar samt hur det påverkar trafiken finns på trafikverket.se under "Trafikinformation väg".Järnväg: Tågföretagen har utformat sina tidtabeller utifrån våra planerade arbeten. Mer information finns på trafikverket.se under " Trafikinformation järnväg".

Karta över sommarens trafikpåverkande vägarbeten (pdf-fil, 291 kB, öppnas i nytt fönster)
Karta över sommarens trafikpåverkande järnvägsarbeten (pdf-fil, 953 kB, öppnas i nytt fönster)

På trafikverket.se, under Nära dig och aktuellt län, finns listor över länsvisa vägarbeten som påverkar trafiken