Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: Geofencing - svensk kraftsamling för säkrare och smartare stadsmiljöer

Välkommen till demonstration av geofencing-teknik den 29 maj i Stockholm. Media kommer att få åka med i fordonen och själva uppleva hur tekniken fungerar i riktig stadsmiljö.

Under 2017 initierade regeringen ett projekt för att skapa säkrare och mer klimatsmarta städer. I projektet, som leds av Trafikverket, deltar Göteborgs stad, Stockholm stad, Scania, Veoneer, Volvo Cars och Volvo Group.

Den digitala tekniken gör det möjligt att till exempel styra fordonens hastighet och användning av drivmedel. Det skulle därmed kunna bidra till att värna invånarnas liv och hälsa genom att våldshandlingar med fordon försvåras. På plats under dagen finns infrastrukturministern, företrädare för Stockholms stad och Göteborgs stad samt experter från fordonsindustrin och Trafikverket.

  • Plats: Hörsal Q1,Osquldas väg 4, Stockholm, Kungliga Tekniska Högskolan
  • Datum: Tisdagen den 29 maj 2018
  • Tid: Klockan 13.00

 


Program

Klockan 13.00: Inledning, Maria Krafft, måldirektör Trafikverket och infrastrukturminister Tomas Eneroth

Klockan 13.15: Panelsamtal med experter från Trafikverket, AB Volvo, Volvo Cars, Scania och Veoneer och representanter från regeringen, Stockholms stad och Göteborgs stad. Det finns möjlighet för publiken att ställa frågor.

Klockan 13.50: Provtur och demonstration av den senaste geofencing-tekniken. Vid tältområdet vid -korsningen mellan Drottning Kristinas väg och Lindstedtsvägen finns experter från samtliga samarbetspartner som svarar på frågor.

Anmälan
Vi ser gärna att du föranmäler dig senast måndagen den 28 maj, klockan 12.00 till asa.sjoberg@trafikverket.se

Presslegitimation krävs.

Välkommen!