Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Getingmidjan stängs av för arbete 18–21 oktober

träckan mellan Stockholm Central och Stockholms södra (ej Citybanan) är avstängd för trafik från 18 oktober klockan 22.00 till 21 oktober klockan 05.00. Avstängningen påverkar alla fjärr- och regionaltåg till och ifrån Stockholm Central söderut.

Vid Stockholm Central, Stockholms södra och Flemingsberg kommer det att finnas informationsvärdar för att hjälpa resenärer med tågbyten. Bytestiden är inkluderad i tidtabellerna och resenärerna hittar mer information där de köpte sin resa.

Under avstängningen genomförs viktiga underhållsarbeten och tågtrafiken stoppas för att det ska vara säkert att arbeta på och intill järnvägsspåren. När vi stänger av järnvägen arbetar vi dygnet runt för att hinna med så mycket som möjligt.

Vi har förståelse för att avstängningarna kan bli besvärliga för resenärerna eftersom många tåg passerar på de här sträckorna, men på sikt kommer våra arbeten att leda till förbättrad framkomlighet för alla.

Hela landet blir trögt när Stockholm är igenkorkat

Allt fler åker tåg. Det ställer höga krav på järnvägen. Trafikverket gör nu en historisk satsning på att rusta järnvägen för framtiden. Ett av våra viktigaste arbeten i Sverige görs på järnvägen mellan Stockholm Central till Stockholms södra. Den ska bli som ny. För korkar den igen drabbas hela Sverige.