Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Digitalisering av transportsystemet för ett hållbart samhälle

Just nu pågår digitaliseringen över hela världen. Det kommer att innebära en stor förändring för människors vardag, och det gör det möjligt att effektivisera och skapa ett mer tillgängligt Sverige.

Automatisering och digitalisering av transportsystemet är en aktuell fråga på årets Transportforum 9–10 januari: Nordens största konferens inom transportsektorn. Digitaliseringen kan bidra till ett hållbart samhälle genom bättre miljö i städerna, mindre klimatpåverkan, effektivare användning av infrastruktur samt säkrare och tillgängligare resor.

Det övergripande transportpolitiska målet för Luftfartsverket, Trafikverket, Transportstyrelsen,Trafikanalys, Sjöfartsverket och VTI är att säkerställa en samhällsekonomiskt effektivt och långsiktigt hållbar transportförsörjning för medborgare och näringslivet i hela landet.

Transportmyndigheterna bedriver forskning, innovation och utvärdering för att tydliggöra och konkretisera digitaliseringens risker och utveckling med samhällsnyttorna i fokus. Utvecklingsarbetet bedrivs i nära samarbete med myndigheter, industrin och akademin.