Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ny organisation beslutad för utbyggnaden av Sveriges stambanor

Trafikverkets styrelse beslutade på onsdagen 24 juni 2020 att Trafikverket ska inrätta en ny organisationsdel i form av ett program med ansvar för utbyggnaden av nya stambanor.

Program Nya stambanor kommer att ha ett helhetsansvar för planering och genomförande samt ett samlat mandat för alla delar av Trafikverkets uppdrag kopplat till nya stambanor.

Programmet kommer att ledas av Ali Sadeghi, idag chef för verksamhetsområde Investering och den nya organisationen träder i kraft den 1 oktober 2020.

– Jag ser att vi genom detta skapar möjligheter att hålla samman allt arbete kopplat till utbyggnaden av Sveriges stambanor och jag är övertygad om att Ali kommer driva denna viktiga utvecklings- och kapacitetsfråga framåt för svensk järnväg, säger Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon.

I rollen som chef för programmet Nya Stambanor kommer Ali Sadeghi vara direktrapporterande till generaldirektör Lena Erixon.