Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kända Kilaforsbyggnader har flyttat in under bro för att skapa en hållbar trafikmiljö

För att skapa en hållbar och trygg trafikmiljö under bron i Kilafors har den bland annat försetts med fina bilder som skapats i betongen. Motiven är kända byggnader och miljöer i Kilafors som efter omröstning valts ut av Kilaforsborna.

Nu är grafiska bilder i betong/reliefer på plats under bron i Kilafors. Motiven i betong är tillverkade i Finland och monterade i block. Motiven är kända byggnader och miljöer i Kilafors som efter omröstning valts ut av Kilaforsborna. Tanken är att associera till skolskogen, tuppen (Hanebo sockenvapen) och Kilafors bruk.

Förutom att det är vackert och ger en fin upplevelse för både gående, cyklister och bilister antas bildskivorna, som är klotterskyddade, minska klotter. Ett ljust tak och mjuk bländfri belysning ger tillsammans en välkomnande passage. Infarten har även fått vingarna vinklade utåt i 45 grader.

Läs mer på
www.trafikverket.se/soderhamnkilafors