Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: Pyramidformade gummimattor ska stoppa genare

Trafikverket har monterat pyramidformade gummimattor vid korsningen mellan järnvägsspåren och Tullbrogatan vid Slottsallén i Kalmar. Media bjuds in för att se hur mattorna fungerar på plats.

Syftet är att pyramidmattorna ska förhindra att personer genar från korsningen i riktning mot stationen. Att vistas i spårområdet är livsfarligt, förbjudet, och orsakar årligen många timmars förseningar i tågtrafiken. Försök med liknande gummimattor i andra europeiska länder har minskat genandet med upp till 98 procent. Kalmar blir nu den fjärde platsen som Trafikverket testar mattorna på.

- Mattorna utgör ett obekvämt hinder för människor att ge sig ut i spårområdet, och ska förhoppningsvis hjälpa oss att nå målen, att öka säkerheten på järnväg och att öka punktligheten, säger Kristina Johansson, trafiksäkerhetsansvarig på Trafikverket Region Syd.

Media hälsas välkomna
Tid: Torsdag 24 augusti klockan 10.00.
Plats: Korsningen järnvägsspåret/Tullbrogatan intill Slottsallén.