Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: Vi älskar Ölandsbron – kom och se varför

Underhållsarbetet som stärker Ölandsbrons livslängd har pågått i över en månad. Vi bjuder in till insidan av högbrodelen där du får veta mer om arbetet och varför vi älskar Ölandsbron.

Trafikverket underhåller Ölandsbron sedan 19 mars, för en fortsatt smidig resa mellan Öland och fastlandet. Arbetet innebär att vi förbättrar kantbalkar, räcken, broisolering och beläggning. Arbetet utförs fram till 18 juni och påbörjas igen från 19 augusti till 21 september 2018.

För att vi ska kunna utföra arbetet och skapa en säker miljö har vi stängt av körfält och sänkt hastigheten. Enbart ett körfält i vardera riktningen är öppet, med hastigheten 70 kilometer i timmen. Det är körförbud för långsamtgående fordon klockan 6–9 och 15–18. Det är även förbjudet att köra över bron med fordon som är bredare än 3,5 meter. Dessa förbud har införts för att minska köbildning under arbetets gång.

Vi arbetar även under Kristi himmelsfärdshelgen

Vi gör allt för att ta hänsyn till trafiken i så stor utsträckning som möjligt. För att underlätta pendling finns det ett tillfälligt körfält som är prioriterat för linjebusstrafiken. Det blir därför smidigare och snabbare att ta sig över bron genom att resa kollektivt. Färre fordon som kör över bron innebär mindre risk för trafikstörningar.

Vi pausar i sommar för trafikanters framkomlighet

Med tanke på den stora mängd resenärer som reser till och från Öland under sommaren, tar vi särskild hänsyn till veckorna 25–33 och Skördefesten vecka 39. Då utförs inget underhållsarbete, och på så sätt underlättar vi transporter till och från Öland under de perioder på året då det är som mest trafik. Trafiken kommer att gå som vanligt, i dubbla körfält, när vi pausar arbetet.

Media hälsas välkomna för att ta del av det spännande arbetet

Tid: Måndag 7 maj, klockan 13.

Plats: Vi möts på Svevias platskontor på Svinö för att sedan åka till Ölandsbron tillsammans.

Innehåll: Vi samlas på kontoret där vi informerar och ger möjlighet att ställa frågor om arbetet. Vi kommer att berätta hur det går med underhållsarbetet, vad som har utförts hittills och om höstens arbeten. Därefter åker vi ut till högbrodelen och bjuder in fyra journalister till att se hur det ser ut inuti bron. Eftersom platserna till insidan av bron är begränsade är det först till kvarn som gäller.

Det är säkert att vara på bron, men vi kommer att vara uppe på höga höjder, vilket är bra att tänka på för den som är rädd för höjder.

Medverkande: Trafikverkets projektledare Johan Wesley och entreprenören Svevia.

Vill ni närvara vid pressträffen?
Vänligen anmäl er till Bayar Menmi senast fredag 4 maj via bayar.menmi@trafikverket.se