Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: Kom och fira byggstarten av nya motorvägen E4 Ljungby – Toftanäs

Nu är det äntligen dags! Trafikverket ska bygga ut E4 förbi Ljungby, till motorväg, totalt 3,2 mil. Torsdagen den 6 december firas byggstarten på Stora torget i Ljungby.

- Det är en efterlängtad satsning som ger trafikanter och näringsliv förutsättningar att komma fram smidigt och tryggt. Äntligen får vi en sammanhängande E4 genom södra Sverige som möter upp dagens och morgondagens behov säger Lennart Andersson, regional direktör, Trafikverket.

Media bjuds in till byggstartsfirandet

Tid: Torsdagen den 6 december 2018 klockan 14.00-15.00

Var: Stora torget i Ljungby

Efter byggstartsfirandet är det möjligt att ställa frågor till Trafikverkets projektledning och representanter från entreprenören Barslund. De kommer vara på plats i ett tält på Stora torget mellan klockan 15.00-18.00.

Anmälan: Anmäl dig senast onsdagen den 5 december till Denny Josefsson, mediekommunikatör, Trafikverket Region Syd. Denny.josefsson@trafikverket.se  eller 070- 826 02 79. Frågor om projektet: Anna Karlsson Projektledare, telefon: 010-123 69 66

Ceremonin inleds av Lennart Andersson, regional direktör, Trafikverket Region Syd.

Tal hålls av:
Ingrid Burman, Landshövding, Länsstyrelsen Kronoberg
Anna Fransson, regionstyrelsens ordförande, Region Kronoberg
Magnus Gunnarsson, kommunstyrelsens ordförande, Ljungby kommun
Anne Tenje, Kommunstyrelsens ordförande, Växjö kommun.

Sång- och musikunderhållning av en stor barnorkester.

På plats kommer också landshövdingen Ingrid Burman gjuta ett handavtryck i betong tillsammans med några skolbarn. Betongfundamentet kommer senare att placeras på en rastplats, som ett fint minne av byggstartsfirandet, intill den nya motorvägen.

Välkomna!

Läs mer om projektet www.trafikverket.se/e4-ljungby