Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bergnäsbron i vinterskrud. Fotograf: Mauri Pekkala

Bergnäsbron underhålls 16 juli–5 augusti – stängs för fordonstrafik

Bergnäsbron i Luleå stängs för fordonstrafik på grund av ett underhållsarbete. Gång- och cykelvägen kommer att vara öppen, förutom under några nätter.

Bron stängs 16 juli kl 05.00 och öppnas igen 6 augusti kl 04.30.

Trafikverket hänvisar fordonstrafikanterna till E4, Nya Gäddviksbron och väg 968, Gamla Gäddviksbron.

Bergnäsbron kommer att vara öppen för gång- och cykeltrafik, förutom under några vardagsnätter. Mer information om när bron stängs av för gång- och cykeltrafik kommer att finnas här längre fram.

Bergnäsbron är en öppningsbar klaffbro. De övre delarna av klaffarna är slitna och ska därför bytas ut under sommaren. Samtidigt byts materialet från aluminium till stål, som har bättre hållbarhet. Dessutom sätts ett högre räcke upp mellan gång- och cykelbanan och vägbanan på klaffdelen av bron, för att öka säkerheten för gående och cyklister.

Från våren 2018 till 31 september 2018 kommer bron inte att kunna öppnas för båtar och farleden under klaffbrodelen kommer därför att vara avstängd.