Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Klart med flygtransfer till Arvidsjaur och Gällivare

Nu är det löst med flygtransfer till och från Arvidsjaur och Gällivare. Redan i dag startar trafiken till Arvidsjaur och på måndag till Gällivare.

Trafikverket anordnar tillfällig anslutningstrafik i samverkan med Regionala kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten, tills flygtrafiken på linjerna Arvidsjaur och Gällivare kommer igång. Trafiken till Arvidsjaur startar den 15 juni, och för Gällivare gäller den 18 juni.

Anslutningstrafikens tider för Arvidsjaur anpassas till flygets inrikes reguljära avgångar samt ankomster på Skellefteå Airport till och från Stockholm Arlanda enligt tidtabell. Arjeplog och Sorsele ansluts till Skellefteå via Arvidsjaur.

För Gällivare anpassas anslutningstrafikens tider på motsvarande sätt till Kiruna Airport. För mer information hänvisas till Länstrafiken Norrbottens webbsida, som uppdateras löpande.

– Den tillfälliga anslutningstrafiken lindrar effekterna av uppehållen i flygtrafiken, och det är viktigt för resenärerna, säger Anna Fällbom, chef Trafikavtal och transportnät påTrafikverket.

Arbete pågår med tillfällig anslutningstrafik för linjerna till Hemavan, Vilhelmina och Lycksele, i samverkan med Regionala kollektivtrafikmyndigheten i Västerbotten. Trafikverket återkommer med information så snart en trafiklösning finns för de sträckorna.

Fakta, trafikavtal

Trafikverket ska ingå och ansvara för statens avtal om transportpolitiskt motiverad interregional kollektivtrafik, inklusive flygtrafik, som inte upprätthålls i annan regi och där det saknas förutsättningar för kommersiell drift. Trafikplikten regleras enligt EU, lufttrafikförordning nr 1008/2008. Förordningen styr i vilken omfattning flygtrafiken ska bedrivas inom ramen för grundläggande tillgänglighet.