Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: En tyst minut för säkerheten på byggarbetsplatser - Örebro län

Klockan 13.00 onsdagen den 26 september stannar arbetet av i 15 minuter på många platser över hela Sverige i en manifestation för säkerhet och arbetsmiljö. Media i Örebro län är välkomna att besöka arbetsplatsen vid Hallsbergs godsbangård.

I samarbete med anläggningsbranschen anordnar Trafikverket för sjätte året i rad en så kallad stand down, ett tillfälligt stopp i arbetet. Syftet är att skicka en stark signal om allvaret i arbetsmiljöfrågan och påminna om att alltid sätta säkerheten främst. I manifestationen ingår också en tyst minut för att hedra kollegor som förolyckats eller råkat ut för allvarliga olyckor.

Temat för årets stand down är: Vad kan varje enskild person göra för att öka säkerheten på sin arbetsplats?

Media välkomnas att delta i stand down på projektet Hallsberg-Degerön, dubbelspårsutbyggnad.

Manifestationen inleds av Johan Rex, enhetschef på Trafikverket, innan projektledningen tar över ordet. Stand down pågår i 15 minuter, därefter finns möjlighet till intervjuer.

Plats: Korsningen av Västra Storgatan och Älbergsvägen, Hallsberg
Tid: Onsdag den 26 september klockan 13.00

Läs mer om projektet
https://www.trafikverket.se/nara-dig/Orebro/projekt-i-orebros-lan/hallsberg-degeron/genom-hallsberg/

Bakgrund stand down
Trafikverket är Sveriges största aktör inom byggande av infrastrukturprojekt. För att minska antalet olyckor på byggarbetsplatser har Trafikverket tagit fram en handlingsplan med konkreta åtgärder, tillsammans med branschorganisationerna Sveriges Byggindustrier, Svenska Teknik och Designföretagen och branschorganisationen Håll nollan och deras medlemsföretag. Utgångspunkten är att ingen ska skadas allvarligt eller dödas i transportsystemet eller på våra arbetsplatser. Huvudevenemanget arrangeras i år på projekt Lund–Arlöv fyra spår.