Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ändrade resvägar under inkopplingen av Citybanan

Den 10 juli är det äntligen dags att öppna Stockholms nya pendeltågstunnel och de två nya stationerna i City och vid Odenplan. Men först måste de nya spåren kopplas ihop med den befintliga järnvägen. Från 29 juni kan resenärer behöva ta andra resvägar.

Nu läggs de sista pusselbitarna i Citybanan - ett av Sveriges mest komplexa infrastrukturprojekt någonsin. Mellan den 29 juni och 10 juli kopplar Trafikverket in växlar och spår på sträckan Älvsjö - Stockholm Central. Arbetena påverkar pendeltågstrafiken samt fjärr- och regionaltåg till flera destinationer. Var beredd på fler byten och längre restid än normalt.

Påverkan på pendeltågstrafiken

Resenärer som reser med pendeltåg kanfå åka med ersättningsbussar eller välja andra resvägar mellan Älvsjö och Stockholm Central. Periodvis gäller avstängningen från Stockholm Central till stationerna Huddinge och Farsta strand.

Läs mer om pendeltågen här: Delar av pendeltågstrafiken stängs i sommar (Mynewsdesk webbplats)

Påverkan på fjärr- och regionaltågstrafiken

Fjärr- och regionaltågstrafiken till och från Stockholm Central leds om annan väg eller ersätts med buss på delar av sträckan. Tåg som inte kan trafikera Stockholm Central vänder istället i Södertälje syd eller i Flemingsberg.

Fjärrtågstrafiken som kommer norrifrån påverkas inte.

För mer information om din resa, kontakta det tågbolag du reser med.

När inkopplingsarbetet är färdigt den 10 juli klockan 05.00 går fjärrtågen på de gamla spåren, och pendeltågen i den nya tunneln.

Den nya pendeltågstunneln ger mindre störningar, erbjuder smidigare byten för
resenärerna och möjliggör tätare avgångar i framtiden.